Dagelijks insmeren: daarom dus!


Eerder deze week werd dit filmpje ‘How The Sun Sees You’ gelanceerd. Het toont aan hoe je huid eruit ziet onder het oog van een UV-camera en dus ook hoe de zon jou ziet. Ik waarschuw je alvast dat het best confronterend kan zijn. Een UV-camera kan namelijk nog niet zichtbare veranderingen van je huid laten zien. Iedereen zijn huid veroudert en het tempo daarvan is bij iedereen anders. Maar wat wel zeker is is dat zonnestralen dit proces kunnen versnellen. Daarom gebruik ik alle dagen zonnecrème factor 50. Ook op dagen als vandaag wanneer de zon nergens te bespeuren is, ook op 31 december, altijd!

Ongerust over een tekort aan vitamine D? Probeer vitamine D rijk voedsel te eten (eieren en zalm bijvoorbeeld), neem supplementen of – zoals ik tegenwoordig probeer te doen – neem af en toe een ‘zonnebadje’. Dat laatste houdt in dat ik op zeer zonnige dagen mijn rug niet insmeer en met mijn rug naar de zon ga zitten voor 20 min. Het is belangrijk dit iets na de middag te doen, wanneer je schaduw langer is dan je eigen lengte is de zon te zwak voor vitamine D op te nemen, langer dan 20 minuten is ook nutteloos en doe het ook zeker niet met je aangezicht naar de zon want dat moet sowieso al heel veel UV verdragen.

Niet zo voor de vettige structuur van zonnecrème? Probeer de Clarins zonnecreme, die heeft een ultra lichte structuur en is ook perfect voor onder make-up te dragen!

 About

Iets in de dertig en ergens rond Antwerpen. Gebeten door de mediamicrobe. Gefascineerd door de stem. Verliefd op Ibiza. Sinds 2010 op het gezonde spoor. En ook nog een beetje zangeres, yogi en twijfelaar.


'Dagelijks insmeren: daarom dus!' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Steffi.tv is de persoonlijke blog van Steffi Vertriest. Alle rechten voorbehouden.