Avocado eitjes #YUM


avocado ei

Avocado’s en ik worden steeds betere vrienden. De zachte smaak en vooral hun romige structuur heb ik snel leren appreciëren. Om maar te zwijgen van al de gezonde eigenschappen die deze meestal Mexicaanse vrucht voor ons in petto heeft. Zo helpt de avocado je te beschermen tegen diabetes, slechte cholesterol en kanker. Bovendien een bom van vitamine E, die super goed voor de huid zijn! Ze geven ook lang een vol gevoel wat helpt voor wie enkele kilo’s kwijt wil. Veel omega 9.. En ga zo maar door. Genoeg redenen om bij tijd en stond een avocado te verorberen. Hoewel ze prima rauw en in zijn geheel te eten zijn probeerde ik deze keer avocado eitjes! DE-LI-CIOUS!

Perfect voor bij een slaatje maar even goed bij een ontbijt of gewoon tussendoor!

Ik hou van simpele gerechten. Niet al te veel ditjes en datjes maar gewoon pure ingrediënten waarvoor ik niet met een ellenlang lijstje naar de winkel moet. Hierop scoren deze avocado eitjes heel hoog! Met 3 ingrediënten die je bovendien gewoon altijd in huis zou moeten hebben zou ik zelfs en dikke 10 geven op simpliciteit.

 

RECEPT

Heb je nodig!

– 1 avocado

– 2 eieren

– Keltisch zeezout

 

Hoe?

– Snij de avocado door en verwijder voorzichtig de pit. Verwijder eventueel een klein beetje vruchtvlees om meer ruimte voor het eitje te creëren. Leg de twee avocado-helften op een bakpapier of ovenplaat.

– Breek de twee eitjes en laat het eigeel in het kuiltje van de avocado schuiven. Het eiwit loopt er wat naast, niet erg!

– Strooi naar believen Keltisch zeezout over de avocado eitjes.

– 12 minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 graden.

 

Klaar!

 About

Iets in de dertig en ergens rond Antwerpen. Gebeten door de mediamicrobe. Gefascineerd door de stem. Verliefd op Ibiza. Sinds 2010 op het gezonde spoor. En ook nog een beetje zangeres, yogi en twijfelaar.


'Avocado eitjes #YUM' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Steffi.tv is de persoonlijke blog van Steffi Vertriest. Alle rechten voorbehouden.