Chia bananenpudding // recept


Gezonde Chia Banaan puddingIk ben zot van dessertjes. Zeker na het avondmaal heb ik altijd iets zoets nodig om voldaan de avond of nacht in te duiken. Helaas zijn heel wat desserten een bom van suiker en dus ga ik bij regelmaat op zoek naar alternatieven. En dan is deze chia banaanpudding een winner. Dadels gebruiken als zoetmaker is een ware ontdekking en zeker aan te raden!

Deze chia-bananenpudding heeft een aantal heel gezonde eigenschappen. Zo krijg je door de banaan potassium binnen, is chiazaad een bom van omega 3 én is ceylon kaneel één van de sterkste antioxidanten die er bestaat. Bovendien bevat deze pudding geen zuivel en geen bloem. Wat nog? Vegan en glutenvrij! En lekker niet te vergeten!

Ik heb zelf 4 aperitiefglaasjes gevuld met deze heerlijke pudding. De smaak is vrij intens en dus vind ik het aangenamer om een kleinere portie te eten, maar voel je vrij om er 1 groot dessert van te maken. Met meerdere lepels kan je dan nog steeds delen én dat is nog eens romantisch ook.

Het recept voor deze gezonde chia-bananenpudding vind je hieronder!

 

bananenpudding gezond

Ingredienten:

– 1 1/2 bananen
– 2 ontpitte dadels
– 1 tl vanille extract
– 4 eetlepels chiazaad
– 1/2 tl ceylon kaneel
– 2 tl geraspte kokos
– 25 cl kokosmelk

 

Hoe klaarmaken?

– Meng anderhalve banaan, dadels, vanille extract, ceylon kaneel, geraspte kokos en kokosmelk in een goede blender. En mix tot het een gladde massa is.

– Roer het chiazaad erdoor.

– Giet uit in 1 glas of in 4 kleine aperitiefglaasjes.

– Laat minstens 5 uur in de koelkast staan.About

Iets in de dertig en ergens rond Antwerpen. Gebeten door de mediamicrobe. Gefascineerd door de stem. Verliefd op Ibiza. Sinds 2010 op het gezonde spoor. En ook nog een beetje zangeres, yogi en twijfelaar.


'Chia bananenpudding // recept' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Steffi.tv is de persoonlijke blog van Steffi Vertriest. Alle rechten voorbehouden.