Project Positief


Steffi Vertriest

Er doet dezer dagen een fijn project de ronde. Project Positief opgestart door blogger By Dagmar Valerie – een echte inspiratie voor wie zich af en toe wat down voelt trouwens. Het idee is andere bloggers te taggen om hetzelfde te doen, dat is een aantal leuke vragen te beantwoorden. Ik kreeg mijn tag van pretty lady Erika Van Tielen die sinds kort helemaal op het bloggerspad is! Eigenlijk was het mijn nieuwe blog Bye Bye Cheeseburger die de tag kreeg, maar ik dacht dat het op mijn persoonlijke blog toch een beter plaatsje zou hebben. En misschien moet ik ook maar meteen mijn tags de wereld in sturen; dan geef ik het woord graag aan It-girl, Club Social en Elle Lives

Wat is je favoriete quote en waarom? 

“All glory comes from daring to begin”. Dat is zowat mijn motto. Niet omdat ik al gigantische successen heb geboekt maar wel omdat ik deze leuze graag in het achterhoofd houd, om mezelf eraan te doen herinneren dat er voor alles een eerste stap is. En dan probeer ik ook te denken aan de dingen waarin ik mezelf ontplooit heb en waarvoor ik nu dankbaar ben dat ik toen de eerste stap heb gezet. Op mijn 13 jaar bij het Scala koor getreden, zodat ik nu nog steeds verschillende optredens heb en kan genieten van een getrainde stem. Twee jaar geleden besloten gezonder te gaan leven en daar nu de resultaten van zie, van voel. Gestart met bikram yoga en nu bijna die split onder de knie hebben. Het is nooit te laat om een nieuw avontuur een kans te geven. Dat is misschien een andere mooie quote om in gedachten te houden.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!

Hmm, dat is een moeilijke. Ik droom nog van een heel aantal dingen. Op korte termijn is dat een mooie carrière. Op midden-lange termijn filosofie studeren. Op lange termijn piano leren spelen. En op heel lange termijn een boek schrijven.

Wat betekent geluk voor jou?

Geluk betekent voor mij bezig zijn, altijd onderweg zijn naar nieuwe doelen. Maar vooral bij mensen zijn en dingen kunnen delen. Ik ben een sociaal beestje en anderen kunnen mij heel gelukkig maken. Gewoon een tasje thee met vrienden, veel meer heeft een mens toch niet nodig om gelukkig te zijn?

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Toulouse, mijn hondje. Ik ken geen mens die zo vrolijk is als mijn hond. Zelfs als ik een hele avond ben weggeweest is er geen greintje slecht humeur te bespeuren, gewoon blij dat baasje er weer is! Met een lach tot achter haar oren. Nu ja, zo lijkt het toch. En dan samen knuffelen in de zetel. Dan valt alles toch plots weer wat beter mee..

Waarvoor mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Ik ben nogal gehecht aan mijn slaap. Maar ik vermoed dat een avontuur – een impulsieve trip naar Parijs, of een andere citytrip ofzo; Ik zeg maar wat – wel iets is waarvoor ik te vinden zou zijn.

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

Heel stom. Met Sven De Ridder in Bingo. Hij roept daarbij op hun hond “Gade zwijgen, gade zwijgen, gade zwijgen, zwijgt zeg ik”. Ik vond dit zo herkenbaar. Mensen hebben met hun huisdieren altijd een speciaal taalgebruik. Een taal, een toon die ze tegen niemand anders gebruiken. Mensen hebben dat met baby’s ook trouwens.

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

Dat ik ondanks mijn opleiding psychologie toch mijn hart heb gevolgd en een totaal andere richting ben uitgegaan. Dat is niet altijd even vanzelfsprekend maar het bracht me dichter bij mezelf dan eender wat anders.

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Geef eens een onbekende een compliment. Het is zo’n kleine moeite en je kan er iemand zijn dag mee goedmaken. Het kost niks en toch word je er ook zelf gelukkiger van. Plus, je maakt een connectie met mensen en dat doen we allemaal veel te weinig.


About

Iets in de dertig en ergens rond Antwerpen. Gebeten door de mediamicrobe. Gefascineerd door de stem. Verliefd op Ibiza. Sinds 2010 op het gezonde spoor. En ook nog een beetje zangeres, yogi en twijfelaar.


'Project Positief' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Steffi.tv is de persoonlijke blog van Steffi Vertriest. Alle rechten voorbehouden.