Recept: Zesty Quinoa


 

Quinoa Recept tomaat

 

Quinoa heeft ht afgelopen jaar aardappelen, pasta en rijst vervangen in mijn maaltijden And I absolutely LOVE IT! Ik experimenteer vaak met deze zaden (want ook al wordt quinoa vaak bij de granen gerekend, het zijn eigenlijk zaden) en dit is één van mijn favoriete gerechtjes, en dat is het om verscheidene redenen. Het is makkelijk klaar te maken, je kan het in de koelkast nog zeker twee dagen bewaren, het kan meegenomen worden voor onderweg, het vult en is bovendien fris en super lekker!

Heb je nodig:Ingredienten quinoa zesty

– Quinoa
– Kerstomaatjes
– Pijpajuin
– 2 limoenen
– Olijfolie (4 eetlepels)
– Komijn (2 theelepels)
– Snuifje zout
– Chili peper kruiden

 

 

Hoe klaarmaken?

– Kook de quinoa in water. Ik neem meestal 1 grote tas qua hoeveelheid. Ik neem dezelfde hoeveelheid kokend water en laat de quinoa garen tot al het water weg is. De quinoa zal dan redelijk al dente zijn. Veel mensen hebben hem liever iets zachter, doe er dan nog wat water bij. Vergeet zeker niet de quinoa op voorhand te spoelen, anders kan dat een bitter smaakje geven. Doe de gekookte quinoa in een kom en laat hem wat afkoelen.

– Snij de pijpajuin en de kerstomaatjes. Hoeveelheid is naar believen!

– Meng in een kom: het sap van 2 limoenen, de olijfolie, gemalen komijn, Chili peper kruiden en een snuifje zout (ik kies voor Keltisch zeezout).

– Doe de pijpajuin en de kerstomaatjes bij de afgekoelde quinoa en doe er de dressing over.

– Door elkaar roeren en klaar!

 

 

 About

Iets in de dertig en ergens rond Antwerpen. Gebeten door de mediamicrobe. Gefascineerd door de stem. Verliefd op Ibiza. Sinds 2010 op het gezonde spoor. En ook nog een beetje zangeres, yogi en twijfelaar.


'Recept: Zesty Quinoa' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Steffi.tv is de persoonlijke blog van Steffi Vertriest. Alle rechten voorbehouden.