Korte trip Ibiza


Ibiza

Wie al een keertje in Ibiza geweest is – en verder ging dan Playa d’en Bossa alleen – weet vast wel dat Ibiza meer is dan enkel een party eiland met sex drugs en rock-‘n-roll (of; sex, drugs en house music, om het een beetje 2014 te houden). Toch kostte het mij enige moeite mijn omgeving te overtuigen van de diversiteit en schoonheid van dit eiland. Ik had al vaker gehoord dat er iets magisch over dit eiland hangt. En als ik er over na denk ik is het waarschijnlijk de ongedwongenheid ervan. Of je nu een hippie bent, Jet-setter, Brits overgewicht of gepensioneerd koppel, Ibiza verwelkomt iedereen en er is voor ieders wat wils.

Op onze korte trip probeerden we wat van alle walletjes te eten. En hoewel het niet het originele plan was zijn we zelfs een club binnen geweest. De Amnesia zelfs (yes, don’t ask). Leuk om een keer gezien te hebben maar voor de rest vooral duur drinken (25 euro voor een mix met sterke drank) en veel eurotrash in weinig stijlvolle kleding (vergeet die naaldhakken!). Wie toch wat dancing vibes wil delen gaat beter naar naar een fijn strand waar een goed deuntje gedraaid wordt door al even goeie DJ’s. Cala Bassa Beach Club was ons aangeraden en loste zeker de verwachtingen in. Een extra is dat je er ook kan jetskiën!

Wie wat meer rust opzoekt kan een plekje uitkiezen aan de talloze mini baaien die je her en der vindt en voor de top secret beaches kan ik je zeker het boek Secret Beaches Ibiza aanraden – vele van deze stranden kan je trouwens enkel bereiken door ernaar te zwemmen of door dichte bossen te doorkruisen.

Als feesten niet je hoofdzakelijke bezigheid zal zijn in Ibiza, kies dan niet voor hotels aan de kust. Ze zijn druk en missen alle rust die Ibiza over zich heeft. Wie de rustige kant van Ibiza wil verkennen kiest beter voor één van de talloze B&B’s, kleine boetiekhotels of huurt net als wij een huis (a-mazing!)

Ibiza Modern Villa

 

Ibiza Pool

 

Nog iets wat ik zeker kan aanraden is: huur een auto! Niks zaliger dan het eiland door te cruisen, dak of ramen naar beneden, haren in de wind en gewoon relaxed genieten van het uitzicht, de bergen, de zee en de kleine dorpjes. En vergeet zeker niet in kleine barretjes te gaan eten. Je zou verbaasd zijn hoe goed het eten is zelfs in kleine goedkopere eetgelegenheden in de locale dorpjes. Op onze laatste dag gingen we voor een snelle tappa bij het eerste beste terrasje dat we tegenkwamen en het resultaat is dat ik nooit meer zal kunnen genieten van Chilli Con Carne zoals die dag! Eerlijke keuken in een ongedwongen sfeer en voor een prikje, onbetaalbaar!

Mini Steffi Vertriest

 

Helaas was onze trip te kort om echt van de yoga op Ibiza te genieten – yogi’s komen van over de gehele wereld hier heen – maar het staat zeker op mijn to-do lijstje voor mijn volgende trip naar dit eiland (ik kom nog terug zover is zeker!). Maar niks weerhield mij om in de vroege uurtjes te genieten van wat yoga aan ons zwembad. Met zicht over het eiland, de warme zon op mijn snoet, heerlijk.

Steffi Vertriest

Steffi Vertriest Yoga

 

En nog een tip: Eet kokosnoten! Ze zijn zo gezond!

Steffi Vertriest 1

Fruit Ibiza

Steffi Vertriest Ibiza 3

Steffi Vertriest Ibiza 2

 

 About

Iets in de dertig en ergens rond Antwerpen. Gebeten door de mediamicrobe. Gefascineerd door de stem. Verliefd op Ibiza. Sinds 2010 op het gezonde spoor. En ook nog een beetje zangeres, yogi en twijfelaar.


'Korte trip Ibiza' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Steffi.tv is de persoonlijke blog van Steffi Vertriest. Alle rechten voorbehouden.