Kaneel is goed voor elk!


kaneel poederIk ben dol op kaneel! Ik eet het alle dagen, in mijn muesli of in mijn havermout pap. Ook bak ik af en toe een appeltje als dessert met wat kaneel erop of ik doe het in yoghurt met wat fruit. De smaak én de geur zijn heerlijk!

Toch begin ik met een ‘maar’ die ik zelf maar recent ontdekte. Niet alle kaneel is dezelfde en wie denkt dat dat niet zoveel uitmaakt heeft het mis. Het kaneel dat je in de supermarkt vind is vaak gemalen Cassia met slechts een beetje kaneel erbij. Cassia is een goedkopere variant van kaneel. Op zich niets mis mee zou je denken, maar cassia bevat beduidend meer coumarine, wat giftig is voor de lever. Zoek daarom naar Ceylon kaneel. Ceylon betekent Sri Lanka maar Ceylon kaneel is ook soms afkomstig uit andere landen. En het bevat bijna geen coumarine. Ik koop de mijne bij Alice Délice.

Maar kaneel is niet alleen lekker, het is ook nog eens gezond!

 • Verlaagt de bloedsuikerspiegel. Goed voor wie net als mij probeert laag glycemisch te eten!
 • Beschermt tegen kanker.
 • Houdt je jong. Het staat op de derde plaats op de ORAC schaal (een schaal die de sterkte van oxidanten uitdrukt).
 • Bestrijdt schimmel.
 • Bevat veel mineralen.
 • Helpt gewicht te verliezen.

 

Reden genoeg om Ceylon kaneel toe te voegen aan je maaltijd!

PS: de tip om Ceylon kaneel te gebruiken heb ik van Nederlands gezondheidsguru Juglen Zwaan. Zeker de moeite om zijn blog  A Healthy Life eens te bekijken!About

Iets in de dertig en ergens rond Antwerpen. Gebeten door de mediamicrobe. Gefascineerd door de stem. Verliefd op Ibiza. Sinds 2010 op het gezonde spoor. En ook nog een beetje zangeres, yogi en twijfelaar.


'Kaneel is goed voor elk!' has 1 comment

 1. 25 augustus 2014 @ 21:21 Steffi.tv / Chia banaan pudding - recept - Steffi.tv

  […] 2 bananen – 2 ontpitte dadels – 1 tl vanille extract – 4 eetlepels chiazaad – 1/2 tl ceylon kaneel – 2 tl geraspte kokos – 25 cl […]

  Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Steffi.tv is de persoonlijke blog van Steffi Vertriest. Alle rechten voorbehouden.