Best Gelato in Rome


Gelato RomeMijn leven beteren moest maar even wachten. Dit weekend was ik in het prachtige Rome en hoezeer ik ook mijn best doe gezond te eten, er zijn altijd uitzonderingen waarvoor ik al mijn principes over boord smijt (althans voor eventjes) en de Italiaanse keuken is daar één van!

Nee ik heb het niet over pizza, pasta en vino maar wel over de Italiaanse traditie van perfecte ‘gelato’! Een absolute must als je in Italië bent en dus dagelijkse kost op mijn tripje naar Rome. Ik lijst je even enkele toppers op!

1. Bistro22. Geen conventionele ijsjes bij Bistro22. Wie dacht dat Italiaanse gelato sowieso in bollen en op hoorntjes kwam, die heeft het mis. Bij Bistro22 kan je enkel frisco’s krijgen. Zelfgemaakt welliswaar. In allerhande verschillende smaken. In allerhande verschillende kleuren. Met allemaal een zelfde eigenschap, zijnde dat leuke vormpje. Ik koos voor de pure smaak van passievrucht maar zoetebekken kunnen gerust een laagje chocolade en nootjes erover doen. Waar? In het Prati district. Via Leone IV, 34.

2. Fior Di Luna. In het  hartje van het Transtevere District (vanuit het oude stadscentrum gewoon even de Tiber oversteken) vind je Fior Di Luna. Deze uitstekende gelato-bar biedt enkel potjes aan en dus in tegenstelling tot de meerderheid zijn bollen op een hoorntje hier geen optie. Maar dat heeft ook zo zijn voordelen – frequente smossers als ik weten dat. Fior Di Luna staat bekend voor zijn organische producten en fair-trade aanpak. Alles wordt gemaakt met verse ingrediënten (de troef van deze gelateria!!) wat het ijs ook doet variëren met de seizoenen – geen aardbeienijs in de winter dus. Je kan hier trouwens ook suikervrij-ijs vinden, voor de healthy’s onder ons!  Waar? Via Della Lungaretta, 96.

3. I Caruso. I Caruso is één van de beste gelateria in Rome. Een beetje verborgen en niet pal in het centrum – je moet er dus wat voor over hebben – maar een pareltje onder het Italiaanse ijs. Er is een open keuken waardoor je niet enkel hoeft te geloven dat het ijs zelf gemaakt wordt, je kan het ook met je eigen ogen zien. Ook hier worden verse ingrediënten gebruikt. Mijn keuze ging uit naar witte-chocolade en gewone chocolade, beiden een absolute aanrader! En met slagroom, ook zelfgemaakt, ook dé-li-sieus. Waar? Via Collina 13 (het Termini District).

4. Giolitti. Het allerbeste ijs van Rome uitkiezen is een moeilijke en harde strijd net omdat er zoveel fantastische gelato te vinden is. Wat wel zeker is is dat Giolitti absoluut in de top 5 staat en dit in zowat elke poll. En mocht het toch niet het allerbeste zijn wel dan is het alvast het allerbekendste én het alleroudste. Want deze gelateria werd geopend in 1900! Michelle Obama en haar dochters kwamen hier al ijs eten en zelfs vroegere pausen stuurden geregeld een dienaar om een potje! Ik koos voor banaan en blauwe vruchten. Wie verlekkert is op chocolade kan hier trouwens heel wat verschillende soorten krijgen, tot zelfs zwarter dan zwart. Waar? Vlakbij het Pantheon en het Montecitorio. Via Uffici del Vicario 40.

Natuurlijk zit Rome nog boordevol verrukkelijke gelateria. De baseline blijft: wees zeker dat het artisanaal ijs is. En wees je ervan bewust dat met dit woord nogal kwistig wordt omgegaan.

En euh, deze heb ik niet meteen durven bestellen..

Viagra ijs

 About

Iets in de dertig en ergens rond Antwerpen. Gebeten door de mediamicrobe. Gefascineerd door de stem. Verliefd op Ibiza. Sinds 2010 op het gezonde spoor. En ook nog een beetje zangeres, yogi en twijfelaar.


'Best Gelato in Rome' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Steffi.tv is de persoonlijke blog van Steffi Vertriest. Alle rechten voorbehouden.