Stevia Ijs: Ice Crime


Ice Crime

Ijs met een laag glycemische index? Het kan! Stevia wordt steeds meer populair en het was dus slechts een kwestie van tijd voor we ook in ons favoriete dessertje de suiker door stevia zouden vervangen. Al een tijdje heb ik nu geen gewoon vanille-ijs meer in mijn diepvries staan maar wel de stevia-variant van Ice Crime.

Het is altijd even bang afwachten bij dit soort producten. Want hoezeer ik fan ben van gezondere alternatieven, ik boet niet graag in aan smaak. Gelukkig wed ik aangenaam verrast door deze nieuwe speler in ijsland. Een lekkere romige smaak, met hoogstens een tikkeltje verschil qua nasmaak. Maar over dat laatste wil ik toch nog een extra woordje kwijt. Niet iedereen is een fan van stevia want de smaak van dit gezonde alternatief is toch anders dan die van suiker. Ik weet dat dit ook een kwestie van gewoonte is maar weet anderzijds als geen ander hoe moeilijk het is zo’n – óverheerlijke – gewoonte te kelderen. Toch kan de niet-stevia-liefhebbers gerust stellen; de zware nasmaak die het grootste verschil met suiker geeft is er niet bij deze Ice Crime.

Toch heb ik ook een kritisch nootje. “Wow, they killed the sugar”, but did they really? Het product bevat geen toegevoegde suikers, maar een totale boycot van de suikers is het natuurlijk niet. Er zitten nog steeds natuurlijke suikers in (zo’n 7,4 gram per 100 gram) komende uit koolhydraten. Maar dat neemt niet weg dat het verschil met ‘gewoon’ ijs groot is. In totaal scoort het suikergehalte van Ice Crime zo’n 4% waar dat bij gewoon ijs 12% is. Toch een beduidend verschil! Ook wie zijn calorieën wil beperken doet er goed aan dit nieuwe ijs te eten. Ice Crime bevat zo’n 76 kcal tegenover 95 kcal voor het gewone ijs.

Stevia IjsAbout

Iets in de dertig en ergens rond Antwerpen. Gebeten door de mediamicrobe. Gefascineerd door de stem. Verliefd op Ibiza. Sinds 2010 op het gezonde spoor. En ook nog een beetje zangeres, yogi en twijfelaar.


'Stevia Ijs: Ice Crime' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Steffi.tv is de persoonlijke blog van Steffi Vertriest. Alle rechten voorbehouden.