Tour De France voor beginners


Het is weer die tijd van het jaar. Traditioneel staat begin juli alles in het teken van de Tour De France. Alles en iedereen, sportievelingen, passieve sportliefhebbers en zelfs de sportleek lijken dan in de ban van de Tour. Radio en tv verwijzen de godganse dag naar renners, landschappen en bergen waarvan ik namen noch locaties kan onthouden. Met veel begrip voor deze traditie en de hype er rond – die elk jaar sterker begint te worden, of ligt dat aan mij? – doe ik mijn uiterste best er toch iets uit op te maken. Wat ik er zover van begrepen heb is dat Froome (schrijfswijze snel opgezocht) hoogstwaarschijnlijk de tour zal winnen, of dan toch weer niet volgens anderen?

En dan zijn er die truitjes. De gele is de belangrijkste, zo ver ben ik al. Maar al de rest? Ik heb er al meermaals naar gevraagd en elke keer een antwoord gekregen van de sportfanaten rondom mij en elk jaar opnieuw ben ik het vergeten (selectief geheugen heet dat).

Maar nu is er een filmpje gemaakt op mijn formaat. Met animaties wordt duidelijk en simpel (en leuk!) uitgelegd wat de bedoeling is, hoe het klassement werkt, de truitjes en zelfs een stukje geschiedenis over de tour. Sounds boring? Nee hoor. Wist je bijvoorbeeld dat er in de Tour De France vroeger dag en nacht werd doorgereden? Dat de Tour sinds 1903 gereden wordt? Dat de renners in totaal 3500 kilometer afleggen?

Als je net zo’n Tour-leek bent als ik is dit filmpje een absolute aanrader! Je bent zo mee en dat in 10 minuten!About

Iets in de dertig en ergens rond Antwerpen. Gebeten door de mediamicrobe. Gefascineerd door de stem. Verliefd op Ibiza. Sinds 2010 op het gezonde spoor. En ook nog een beetje zangeres, yogi en twijfelaar.


'Tour De France voor beginners' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Steffi.tv is de persoonlijke blog van Steffi Vertriest. Alle rechten voorbehouden.