Lombardia Antwerpen


Ik was er waarschijnlijk al 100 keer voorbij gewandeld. Steeds druk in de weer en ogen al gericht op de volgende winkel die mijn bankkaart zou leegroven (niet zo verontwaardigend als je weet dat Monar en Cosi Cosi op enkele tientallen meters ervandaan liggen). Tot mijn interesse in biologisch en organisch eten begon te groeien. Als bij wonder was het het eerste etablissement dat door mijn hoofd schoot – wat doet beseffen dat je onbewust meer opsteekt dan je denkt, hoera daarvoor! Dat gek ding met al die kleuren en die knorrende varkentjes daar op de Lombardevest: tijd om het uit te proberen!

Beasty Boy Broodje

Als ik je meteen zeg dat ik nu een keer of twee per week bij Lombardia eet dan zal het je niet verbazen dat het goed meegevallen is. Wat je er allemaal krijgen kan? Ten eerste is het de place tot be voor vegetariërs. Bijna 80 % van hun aanbod is vegetarisch. Zowel salades als broodjes en zelfs vegetarische hamburgers staan op het menu. Maar ook wie – om gezondheidsredenen of what so ever – geen lactose of gluten mag innemen kan hier naar hartenlust smullen. Maar het belangrijkste van al is dat alles biologisch is! Healthy healthy healthy, and I love it!

Zoals ik eerder al zei ben ik geen fervent groenten-eter. In tegendeel. Zij het dan niet dat de broodjes van Lombardia – met een flinke portie, zeg maar berg, groenten ertussen – overheerlijk zijn. Ik ben begonnen met het broodje kipcurry en ja ik ben een win-stay loose-shift persoon (= iets wat lekker is zal ik opnieuw nemen) maar wanneer mijn lunchgenoot de Beasty Boy met spicy chicken nam was ik verkocht. Het is zo iets waar ik alle momenten van de dag zin in heb! Zoveel dat ik kilometers omrijd en zelfs de beperkte parkeerplaats van Antwerpen op zaterdagmiddagen trotseer om maar te kunnen genieten van dit heerlijk warme broodje.

Mijn bio-reisje mag dan nog niet zo heel lang van start gegaan zijn, Lombardia staat alleszins bovenaan mijn lijstje!

Waar?


View Larger MapAbout

Iets in de dertig en ergens rond Antwerpen. Gebeten door de mediamicrobe. Gefascineerd door de stem. Verliefd op Ibiza. Sinds 2010 op het gezonde spoor. En ook nog een beetje zangeres, yogi en twijfelaar.


'Lombardia Antwerpen' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Steffi.tv is de persoonlijke blog van Steffi Vertriest. Alle rechten voorbehouden.