Hard Hart – Ish Ait Hamou


hard hart ishIk herinner me nog wanneer ik voor het eerst over dit boek hoorde. Het was Ish – jurylid bij So You Think You Can Dance – zelf die mijn aandacht trok in Reyers Laat. Hij had een boek geschreven. En ja dan denk je meteen aan een boek over dans, dat leek mij redelijk vanzelfsprekend. Toen duidelijk werd dat dit boek niets met dans te maken had maar een roman was, die bovendien door heel wat media hoog aangeschreven werd wekte dit meteen mijn interesse, al was het maar omdat multi-talenten eerder uitzonderlijk zijn. Meteen naar de winkel! Nu ja, niet meteen want ik had mezelf opgelegd eerst mijn andere boeken uit te lezen. Eén weekend Center Parcs, zo lang heeft het geduurd om deze 160 pagina’s leesvoer erdoor te duwen (wetende dat een groot deel van de dag er gezwommen, gewatertrappeld, gewandeld, geravot en gegeten werd). En de tijd die ik lees is vaak omgekeerd evenredig aan hoe goed het boek is.. Dat kan dus al tellen.

Waar gaat het over? Het is moeilijk hier niet meteen de verrassende wending op het einde van het boek weg te geven. Ik houd me dus aan de basics. Het hoofdpersonage is Tom Macleigh. Een aparte jongen, redelijk in zichzelf, die een niet al te makkelijke jeugd gehad heeft. Over die jeugd krijgen we in het begin van het boek  een korte schets maar het verhaal start eigenlijk wanneer Tom naar de grote stad trekt om aan de universiteit te gaan studeren. Al snel wordt hij verliefd, op Rachella, een medestudente. Hoewel hij nog nooit met haar gesproken heeft weet hij dat dit zijn droomvrouw is. En hij is niet van plan om dat aan zich voorbij te laten gaan.

Vlot geschreven, meeslepend, verrassend en met geregeld leuke quotes waar Ish bekend voor staat (als dit je niets zegt moet je hem dringend volgen op Instagram). Een aanrader!About

Iets in de dertig en ergens rond Antwerpen. Gebeten door de mediamicrobe. Gefascineerd door de stem. Verliefd op Ibiza. Sinds 2010 op het gezonde spoor. En ook nog een beetje zangeres, yogi en twijfelaar.


'Hard Hart – Ish Ait Hamou' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Steffi.tv is de persoonlijke blog van Steffi Vertriest. Alle rechten voorbehouden.