De wasbar in Gent


Wasbar Gent Review

Wie een keertje naar Topstarter op Eén keek weet vast wel wat ik bedoel. En wie er niet naar keek waarschijnlijk ook. Want eerlijk gezegd heb ik maar een klein stukje van de finale gekeken en was toen al op de hoogte van dit nieuwe concept. En ik was ook kritisch – toegelaten toch?

En hier zit ik nu – u leest het goed – op dit eigenste moment in de Wasbar, nu nog in Gent maar straks ook in Antwerpen en Leuven en wie weet waar nog meer. Dat die twee kerels goed bezig zijn. Maar hoe ziet het er nu echt uit? En is het wat?

Toen ik voor het eerst van dit concept hoorde was ik sceptisch. Een hip wassalon waar je gezellig iets drinkt, een kleine snack nuttigt en afspreekt met vrienden? Draait dat al niet snel uit op een café waar, oh ja, ook nog wat wasmachines aan de kant staan? En nu ik hier ben – op een doordeweekse woensdagmiddag – moet ik alvast toegeven dat toch 3 machines aan het draaien zijn. Er wordt dus wel degelijk gewassen.. Een beperking is misschien de capaciteit. In principe zijn er maar 5 kleine tafeltjes, een zithoek, een grote tafel en enkele plaatsjes aan de zijkant. Wanneer er dus 10 mensen aan het wassen zouden zijn die nog eens iemand meepakken en eventueel nog wat niet-wassers die in de bar wat komen drinken dan wordt het toch al snel krap. Op deze woensdagmiddag geen probleem maar ’s avonds? Ik zal nog een keertje moeten terugkomen om dat aan te vullen.

Ik neem een quiche en een groene thee en beiden zijn bijzonder lekker, zeker wetende dat de quiche met geitenkaas gemaakt is en ik dit normaal gezien helemaal niet te pruimen vind. Ik kies een klein tafeltje vooraan aan de vitrine met comfortabele lage zeteltjes. Ik observeer. Ik blog. En zie dat het goed is. Het is gezellig en laagdrempelig en bovendien een stuk minder uitgesproken hipster dan ik gevreesd had. En dat laatste zou wel eens de reden zijn waardoor dit wel kan werken, ook op langere termijn. Dus ik laat mijn scepticisme graag varen en hoop binnenkort wat dichterbij huis de Antwerpse Wasbar te mogen verwelkomen.

 About

Iets in de dertig en ergens rond Antwerpen. Gebeten door de mediamicrobe. Gefascineerd door de stem. Verliefd op Ibiza. Sinds 2010 op het gezonde spoor. En ook nog een beetje zangeres, yogi en twijfelaar.


'De wasbar in Gent' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Steffi.tv is de persoonlijke blog van Steffi Vertriest. Alle rechten voorbehouden.