Keltisch zeezout: 84 mineralen in één theelepel


sole keltisch zeezoutDe meeste mensen zien zout gewoon als een van de vele specerijen in de keuken om maaltijden op smaak te brengen. Maar het ene zout is het andere zout niet en het zout uit de gemiddelde keukenkast is meestal geraffineerd zout, mooi gelijk van korrel en spierwit. Geraffineerd keukenzout of zeezout bevat slechts 2 mineralen: natrium en chloride.

Sins kort maak ik zelf gebruik van Keltisch zeezout. Hierin zitten maar liefst 84 verschillende mineralen en elektrolyten. Mineralen heb je onder andere nodig om vitaminen op te kunnen nemen, ze transporteren zuurstof doorheen het lichaam en zijn nodig voor de opbouw, het functioneren en het herstel van ons lichaam. Veel mensen hebben een tekort aan bepaalde mineralen en hoewel dat vaak geen onoverkomelijke tekorten zijn is het chronisch lage peil van bepaalde mineralen bij heel wat mensen een probleem.

Hymalaya zout wordt ook wel eens naar voor geschoven als wondermiddel. Hymalaya zout bevat inderdaad veel meer mineralen dan keukenzout maar de hoeveelheid mineralen is slechts 3% (wat al veel meer is dan bij tafel- of keukenzout) terwijl Keltisch zeezout 11% aan mineralen bevat. Een reëel verschil dat mij in ieder geval overtuigde om naar Keltisch zeezout over te schakelen. En hoe krijg je deze bom aan mineralen nu binnen? Een sole is de oplossing.

Een sole voor alle dagen mineralen!

Een ideale manier om jezelf dagelijks van de nodige mineralen te voorzien is een sole maken. Een sole maak je als volgt. Je neemt een potje – een oude confituurpot of what so ever – en doet deze 1/3 vol met Keltisch zeezout, de overige 2/3 vul je met water (zuiver water! Ik neem gezuiverd water uit de Brita). Schud ermee en laat het zout bezinken. Je zal zien dat op de bodem nog een laagje zout blijft liggen, dan weet je dat het water verzadigd is, een goed teken dus! Bewaar deze sole koel en donker, in de koelkast bijvoorbeeld. Doe vervolgens dagelijks – ’s ochtends en ’s avonds – 1 theelepeltje in een glas (zuiver) water. De smaak verschilt een beetje van gewoon water, het smaakt inderdaad lichtjes zout, maar dit went en bovendien is het maar een theelepel dus ook geen wereld van verschil.

Het Keltisch zeezoutwater is niet enkel goed voor jou, ook voor huisdieren en planten is het uitstekend!

Een gezonder leven; start niet morgen maar vandaag!



About

Iets in de dertig en ergens rond Antwerpen. Gebeten door de mediamicrobe. Gefascineerd door de stem. Verliefd op Ibiza. Sinds 2010 op het gezonde spoor. En ook nog een beetje zangeres, yogi en twijfelaar.


'Keltisch zeezout: 84 mineralen in één theelepel' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Steffi.tv is de persoonlijke blog van Steffi Vertriest. Alle rechten voorbehouden.